Plantenverkoper Dik Siemons neemt afscheid van de Noordermarkt

Na een kwart eeuw van toewijding aan zijn plantenkraam op de Noordermarkt, heeft Dik Siemons, die volgend jaar 80 wordt, besloten om met pensioen te gaan. De markt nam vandaag afscheid van deze geliefde figuur, wiens kraam een vaste en kleurrijke aanwezigheid was op de markt.

De laatste dag van een markticoon

Siemons, die ondanks zijn leeftijd nog steeds een passie voor planten heeft, was een bekend gezicht op de Noordermarkt. Zijn kraam, gevuld met een breed scala aan zowel bekende als exotische planten, was een niet te missen attractie. Vandaag markeerde zijn laatste dag op de markt, een gelegenheid die hij vierde met prosecco, macarons en de vele vrienden en klanten die hij in de loop der jaren heeft leren kennen.

De reacties op zijn vertrek waren unaniem positief. “Ik kan me niet voorstellen dat er straks een Noordermarkt is zonder Dik”, zei een klant. Een andere voegde eraan toe: “Ik heb een volkstuintje in het Westerpark en bijna alle plantjes heb ik gekocht bij Dik.”

Een carrièreverandering 25 jaar geleden

Siemons was niet altijd een plantenverkoper. 25 jaar geleden besloot hij zijn carrière als hoofdonderwijzer op een lagere school te beëindigen en zich te richten op de verkoop van planten. Hij begon zijn nieuwe carrière in steden als Abcoude, Purmerend en Haarlem, voordat hij zich vestigde op de Noordermarkt en het Amstelveld in Amsterdam.

Op zijn laatste dag kwamen vele vrienden, klanten en bekende gezichten langs om hem te bedanken voor zijn jarenlange inzet. Ze brachten bloemen, pannenkoeken en cadeautjes mee. Als kers op de taart reikte de gemeente hem een heldenspeld uit als erkenning voor zijn bijdrage aan de gemeenschap.

Plannen voor het pensioen

Siemons kijkt uit naar zijn pensioen en de mogelijkheid om te genieten van zijn vrije tijd. “Het lijkt me heerlijk om niet elke keer om half vijf uit mijn bed te stappen. Ik kan ook eindelijk aan mijn eigen tuin werken, zodat dat een paradijsje kan worden”, zei hij met een brede glimlach.

Plaats een reactie