Politie arresteert drie verdachten na steekincident in Vondelpark

In het Vondelpark in Amsterdam heeft gisteravond een steekincident plaatsgevonden, waarbij drie mannen zijn aangehouden door de politie. Twee van de verdachten raakten gewond tijdens het incident, maar konden ter plaatse worden behandeld. Het slachtoffer, een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is met een ernstige steekwond naar het ziekenhuis vervoerd.

Details van het incident

Rond 21.10 uur werd de politie naar het Openluchttheater in het Vondelpark gestuurd na een melding van een vechtpartij waarbij ook gestoken zou zijn. Bij aankomst troffen de agenten de 33-jarige man aan met een ernstige steekwond. Een tweede man was mishandeld met een slagwapen en een derde man had lichte verwondingen aan zijn arm.

De exacte omstandigheden van het incident zijn nog onduidelijk voor de politie. Een van de slachtoffers verklaarde dat hij al in de middag in het Vondelpark was. Terwijl hij op een bankje zat met een kennis, werd hij benaderd door drie mannen. Een van deze mannen zou hem hebben geslagen. Deze mannen zouden later op de avond opnieuw de confrontatie hebben gezocht.

Drie verdachten aangehouden

De politie heeft twee van de drie gewonden aangehouden als verdachten. Het gaat om een 30-jarige man uit Amsterdam en een 32-jarige man uit Katwijk. De derde verdachte, die niet gewond raakte, is een 37-jarige man uit Amsterdam. De drie mannen zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor over hun mogelijke betrokkenheid bij de vecht- en steekpartij.

Oproep aan getuigen

Gezien de drukte in het Vondelpark in de middag en avond, vermoedt de politie dat er getuigen kunnen zijn van het incident. De recherche wil graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien van de confrontatie bij het standbeeld rond 15.00 uur of van het incident bij het Openluchttheater rond 21.10 uur. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Plaats een reactie