Politie onderzoekt mogelijke bekogeling metrostel in Zuidoost

In de avonduren van gisteren heeft er mogelijk een incident plaatsgevonden tussen station Strandvliet en Station Bijlmer Arena in Zuidoost, waarbij een metrostel het doelwit lijkt te zijn geweest van een bekogeling. De politie is momenteel bezig met een onderzoek naar de exacte toedracht van het voorval.

Gebarsten raam

Een passagier van de betreffende metro deelde een foto met AT5 waarop een gebarsten raam te zien is. Volgens de reiziger lijkt het raam van dubbel glas te zijn en is er, voor zover hij kon zien, niets door het glas heen gegaan. Hij merkte echter wel op dat het raam kraakte, zelfs toen de metro stilstond.

Onderzoek naar de oorzaak

Een woordvoerder van het GVB heeft bevestigd dat de politie momenteel bezig is met een onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Op dit moment kan ze nog niet bevestigen of het daadwerkelijk om een bekogeling met bijvoorbeeld een steen gaat.

Omleiding andere metro’s

Andere metro’s van lijn 50 hebben inmiddels toestemming gekregen om om de stilstaande metro heen te rijden. Dit zorgt ervoor dat de dienstregeling zo min mogelijk hinder ondervindt van het incident. Het is nog onduidelijk hoe lang het onderzoek zal duren en wanneer de betreffende metro weer in gebruik zal worden genomen.

Plaats een reactie