Politie onderzoekt schietincident en ruzie in Osdorp

Op een dinsdagavond in Osdorp, een wijk in Amsterdam, werd de politie gealarmeerd over een heftige ruzie op de Clauskindereweg. Volgens de meldingen waren er meerdere personen betrokken bij het conflict, die uit twee verschillende auto’s stapten. Het incident escaleerde toen er een vuurwapen in het spel kwam. De details van wat er precies gebeurde voor en na het schietincident zijn nog onduidelijk en de recherche is druk bezig met het onderzoek.

Grootschalige politieactie

Kort na het schietincident verdwenen de twee betrokken auto’s in onbekende richting. De politie reageerde snel en zette een grootschalige actie op touw om de voertuigen te lokaliseren. Dankzij de kentekens van de auto’s, wist de politie de voertuigen dezelfde avond nog te traceren. De auto’s werden aangetroffen en aangehouden bij de Jan van Galenstraat en bij station Lelylaan.

Arrestaties en oproep tot getuigen

De omgeving van station Lelylaan werd tijdelijk afgezet tijdens de politieactie. In totaal werden er zeven verdachten gearresteerd: vier bij de Jan van Galenstraat en drie bij de Cornelis Lelylaan. Twee van de verdachten zijn inmiddels weer vrijgelaten. De politie heeft een oproep gedaan aan getuigen en omwonenden met camerabeelden om zich te melden.

Onbevestigd slachtoffer

Op beelden die de politie heeft ontvangen, is te zien hoe meerdere mannen na het schietincident op de vlucht slaan vanaf de Clauskindereweg. De politie heeft sterke vermoedens dat er ook een slachtoffer is die bedreigd is tijdens het incident. “We hebben sterke vermoedens dat er een slachtoffer is die ook is bedreigd, maar dit weten we nog niet zeker”, aldus een woordvoerder van de politie. Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang.

Plaats een reactie