Politieachtervolging eindigt in crash op Jelle Posthumapad

Een politieachtervolging op het Jelle Posthumapad is gisteravond tot een abrupt einde gekomen toen de achtervolgde auto crashte. De bestuurder van het voertuig is door de politie in hechtenis genomen.

Verdacht rijgedrag leidt tot achtervolging

Volgens een woordvoerder van de politie kwamen agenten de auto tegen op de A9. Ze merkten op dat de bestuurder zich schuldig maakte aan gevaarlijk rijgedrag. In een poging om de situatie te beoordelen, gaven ze een stopteken. In plaats van te stoppen, reageerde de bestuurder door het gaspedaal dieper in te drukken.

De agenten zagen zich genoodzaakt om een achtervolging in te zetten. Ze kregen hierbij luchtsteun van een politiehelikopter.

Crash en arrestatie

De achtervolging kwam tot een einde op het Jelle Posthumapad in Zuidoost, toen de achtervolgde auto crashte. De bestuurder werd onmiddellijk gearresteerd. Ondanks de ernst van de crash, hoefde de bestuurder niet medisch te worden gecontroleerd door het ter plaatse geroepen ambulancepersoneel.

Na de crash kwam er veel rook uit het voertuig, wat leidde tot de oproep van de brandweer. De brandweerlieden waren snel ter plaatse om de auto te blussen.

De politie onderzoekt momenteel de omstandigheden die hebben geleid tot het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder en de daaropvolgende achtervolging en crash.

Plaats een reactie