Politiecamera opgeblazen in Zuidoost, onderzoek gestart

Een politiecamera op het Nieuwlandhof in Zuidoost is in de nacht van gisteren op vandaag opgeblazen. De explosie vond plaats rond 1.25 uur en heeft de onderkant van de camera volledig verwoest. De politie is een onderzoek gestart naar de daders en roept getuigen op zich te melden.

Explosieven Opruimingsdienst ingeschakeld

Na de explosie werd uit voorzorg de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie opgeroepen om de situatie te beoordelen. Een brokstuk van de camera raakte een portiekdeur, die daardoor beschadigd is geraakt. Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident.

Onderzoek en oproep aan getuigen

De politie heeft nog niemand opgepakt in verband met de opgeblazen camera. De recherche is een onderzoek gestart en zoekt getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien in de dagen voorafgaand aan het incident. Ook mensen die rond het tijdstip van de explosie iets opmerkelijks hebben waargenomen, worden gevraagd zich te melden. Daarnaast worden de beelden van de camera nog teruggekeken om eventuele aanwijzingen te vinden.

De politiecamera was geplaatst door de gemeente om de veiligheid in de omgeving te waarborgen. Het is nog onduidelijk of en wanneer er een nieuwe camera geplaatst zal worden.

Plaats een reactie