Queer & Pride-vlag ontvreemd bij Sloterplas: Nieuwe vlag gehesen

In het openingsweekend van de Queer & Pride vieringen is er een onaangename verrassing opgedoken. De Pridevlag, die trots wapperde bij de Sloterplas, is ontvreemd. Wethouder Touria Meliani, belast met Diversiteit, heeft deze daad sterk veroordeeld en bestempeld als ‘onaanvaardbaar’. Als reactie op deze daad van disrespect, heeft Stadsdeel Nieuw-West besloten om een nieuwe vlag te hijsen bij de plas.

Belang van zichtbaarheid

De Pridevlag werd vrijdagavond gehesen door Meliani en stadsdeelvoorzitter Emre Ünver, als een feestelijke start van de Queer & Pride week. Meliani benadrukte het belang van zichtbaarheid voor de acceptatie en veiligheid van de LHBTIQ+ gemeenschap. Ze deelde haar gedachten hierover op haar Instagram-account.

Onaanvaardbaar gedrag

De vreugde was echter van korte duur. Zondag werd ontdekt dat de vlag was neergehaald en verdwenen. Meliani uitte haar ongenoegen over deze daad en benadrukte dat dergelijk gedrag onacceptabel is. Ze liet echter ook weten dat ze niet van plan is om dit incident zonder reactie te laten.

De vlag wordt opnieuw gehesen

“De vlag wordt opnieuw gehesen”, verklaarde Meliani vastberaden. “We willen laten zien dat we er zijn voor de mensen uit de gemeenschap en iedereen die hen ondersteunt. Dit incident toont aan dat onze steun en solidariteit nog steeds hard nodig zijn.” Met deze daad van veerkracht hoopt het stadsdeel een duidelijk signaal af te geven tegen intolerantie en discriminatie.

Plaats een reactie