Regenachtig weer drukt bezoekersaantallen Kwaku Summer Festival

De weergoden waren het Kwaku Summer Festival dit jaar niet gunstig gezind. Volgens organisator Ivette Forster heeft het aanhoudende slechte weer ervoor gezorgd dat er aanzienlijk minder bezoekers op het evenement afkwamen. In een interview met Zuidoost TV beschrijft ze het festival als ’totaal verregend’, met regenval tijdens elk weekend van het evenement.

Significante daling in bezoekersaantallen

Forster geeft aan dat de eerste weken van het festival al een daling van ongeveer tien procent in bezoekersaantallen lieten zien. “Als we dit weekend meerekenen, denk ik dat we wel kunnen spreken van een daling van 30 procent in totaal,” zegt ze. Op de laatste dag van het festival kwamen er naar schatting slechts 12.000 bezoekers, een schril contrast met de gebruikelijke 30.000 bezoekers die het festival normaal gesproken trekt.

Van voetbaltoernooi tot cultureel festival

Het Kwaku Summer Festival, dat jaarlijks plaatsvindt in het Nelson Mandelapark in Zuidoost, heeft zijn wortels in de Surinaamse gemeenschap. Het begon in 1975 als een voetbaltoernooi, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een cultureel festival met meerdere podia en tenten voor muziek, en een groot aantal kraampjes met eten. Ondanks de tegenvallende bezoekersaantallen dit jaar, blijft het festival een belangrijk evenement voor de gemeenschap en een viering van culturele diversiteit.

Plaats een reactie