Regenboogvlaggen op de Zeedijk verdwenen

In een verontrustende gebeurtenis afgelopen weekend, zijn er minstens vijf regenboogvlaggen verdwenen van de Zeedijk. De vlaggen, die symbool staan voor de lhbtiq+-gemeenschap, werden vermoedelijk zaterdagavond of -nacht verwijderd. Alleen de gebroken vlaggenstokken bleven achter, als stille getuigen van de gebeurtenis.

Verdwijning van de vlaggen

Een bewoner van de Zeedijk merkte de verdwijning op. Hij vertelde dat hij de vlaggen zaterdag nog zag hangen, maar dat ze zondag plotseling waren verdwenen. De exacte tijd en omstandigheden van de verdwijning zijn nog onbekend.

Reacties op de gebeurtenis

Lotte Terwel, bestuurder van stadsdeel Centrum, reageerde met verontwaardiging op de gebeurtenis. “Dit maakt me zo kwaad”, schreef ze op Instagram. Ze beloofde dat er maatregelen zullen worden genomen om de vlaggen zo snel mogelijk weer te laten wapperen.

Regelmatige vernielingen

Een woordvoerder van de politie gaf aan dat dit soort vernielingen helaas vaker voorkomen. Gedurende het hele jaar worden er regelmatig regenboogvlaggen vernield in de stad. Exacte cijfers ontbreken echter, omdat niet alle gevallen van vernieling worden gemeld. De politie roept daarom op om altijd melding te doen van dergelijke incidenten.

Herhaalde incidenten

COC Amsterdam, een organisatie die zich inzet voor de emancipatie van de lhbtiq+-gemeenschap in de stad, was niet bereikbaar voor commentaar. Het is niet de eerste keer dat regenboogvlaggen in de stad worden vernield of verdwijnen. Vorige week werd er nog een regenboogvlag gestolen bij de Sloterplas.

Deze herhaalde incidenten benadrukken de noodzaak voor voortdurende inspanningen om de rechten en zichtbaarheid van de lhbtiq+-gemeenschap te beschermen en te bevorderen.

Plaats een reactie