Reguliersdwarsstraat bereikt capaciteit tijdens Pride vieringen

De gemeente heeft een oproep gedaan aan de bezoekers van de Pride vieringen om de Reguliersdwarsstraat te vermijden vanwege de hoge drukte. Na de afloop van de Canal Parade, een van de hoogtepunten van de Pride, stroomden veel bezoekers naar deze bekende straat in het centrum van de stad, waar twee straatfeesten gaande waren.

Canal Parade trekt tienduizenden bezoekers

De Canal Parade, een kleurrijke bootparade die een belangrijk onderdeel vormt van de Pride vieringen, trok ondanks het regenachtige weer tienduizenden toeschouwers. Tachtig boten namen deel aan de parade, elk met hun eigen unieke thema en boodschap. Na afloop van de parade zochten veel bezoekers de gezelligheid op in de Reguliersdwarsstraat, waar sinds 16.00 uur twee straatfeesten plaatsvonden.

Reguliersdwarsstraat bereikt maximale capaciteit

De toestroom van bezoekers naar de Reguliersdwarsstraat zorgde voor een situatie waarin de straat zijn maximale capaciteit bereikte. De gemeente heeft daarom een oproep gedaan aan de bezoekers om deze straat te vermijden en de vieringen elders in de stad voort te zetten. Het is belangrijk dat de veiligheid van alle bezoekers gewaarborgd blijft en dat de hulpdiensten indien nodig hun werk kunnen doen.

Veiligheid voorop tijdens Pride vieringen

De oproep van de gemeente benadrukt het belang van veiligheid tijdens grote evenementen zoals de Pride. Hoewel de vieringen een feestelijke en inclusieve sfeer hebben, is het van cruciaal belang dat de drukte beheersbaar blijft en dat iedereen de ruimte heeft om veilig te kunnen genieten van de festiviteiten. De gemeente en de organisatoren van de Pride werken nauw samen om ervoor te zorgen dat de vieringen voor iedereen een positieve en veilige ervaring zijn.

Plaats een reactie