Reguliersdwarsstraat bereikt maximale capaciteit tijdens Pride

De gemeente heeft bezoekers van de Pride verzocht om de Reguliersdwarsstraat te vermijden vanwege de hoge drukte. Politieagenten hebben de taak gekregen om nieuwe bezoekers weg te sturen om de veiligheid te waarborgen.

Verplaatsing van de menigte na de Canal Parade

Na de afloop van de Canal Parade, een evenement waarbij 80 boten deelnamen, verplaatste een groot deel van de bezoekers zich naar de Reguliersdwarsstraat. Hier vonden sinds 16.00 uur twee straatfeesten plaats. De straat werd al snel overspoeld met feestvierders, waardoor de capaciteit van de straat werd bereikt.

Veiligheidsmaatregelen

Om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, werden er hekken geplaatst aan het begin van de straat. Politieagenten in een politiebusje riepen om dat het festivalterrein vol was en dat nieuwe bezoekers beter een andere locatie konden zoeken. Later werden nieuwe bezoekers doorverwezen naar het Muntplein.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigde dat bezoekers alleen nog de straat uit konden en dat dit zo zou blijven ‘zolang het nodig is’. Volgens haar was de Reguliersdwarsstraat de enige plek in de stad die op dat moment te druk was.

Alternatieve locaties

De gemeente heeft bezoekers aangemoedigd om de Pride op een andere locatie te vieren. Er waren namelijk ook een groot aantal andere straatfeesten gaande, onder meer op de Dam, Zeedijk en het Stoperaplein.

De Canal Parade, die ondanks de regen door tienduizenden toeschouwers werd bezocht, was een groot succes. Echter, de drukte die volgde in de Reguliersdwarsstraat toont aan dat de populariteit van de Pride ook uitdagingen met zich meebrengt op het gebied van veiligheid en crowd management.

Plaats een reactie