Rotterdams arrestatieteam pakt verdachte van explosie op in Amsterdam

In de vroege uren van vandaag heeft een arrestatieteam (AT) uit Rotterdam een man gearresteerd in de Amsterdamse wijk Zuidoost. De 24-jarige Amsterdammer wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een explosie in Rotterdam. De arrestatie vond plaats in de Heesterveldstraat, na een zorgvuldige voorbereiding door het Rotterdamse AT.

Explosies in Rotterdam en Amsterdam

Explosies bij woningen, vaak veroorzaakt door zwaar vuurwerk, zijn een terugkerend probleem in zowel Rotterdam als Amsterdam. Deze incidenten leiden tot aanzienlijke schade. In Rotterdam is het zelfs zo dat er regelmatig de term ‘betalen’ wordt aangetroffen op de getroffen woningen, wat wijst op mogelijke afpersingspraktijken.

Explosie in december

De man die vandaag is gearresteerd, wordt specifiek verdacht van betrokkenheid bij een explosie die plaatsvond in de Struikheidestraat in Rotterdam. Deze explosie vond plaats in de nacht van 11 op 12 december vorig jaar. De kracht van de explosie was zo groot dat de voordeur van de woning werd weggeblazen en er een klein brandje ontstond, waardoor de woning vol rook kwam te staan. Gelukkig raakte niemand gewond, ondanks dat er op het moment van de explosie drie mensen in het huis aanwezig waren.

Er zijn duidelijke beelden van de vermoedelijke daders van deze aanslag, dankzij een videodeurbel. Deze beelden zijn te zien op de website van het Rotterdamse AT5, TV Rijnmond. De arrestatie van vandaag is een belangrijke stap in het onderzoek naar deze en mogelijk andere explosies.

Plaats een reactie