Schietincident bij nachtclub Club Air verstoort nachtelijk feest

In de vroege uren van de ochtend werd de rust in de Amstelstraat, waar nachtclub Club Air gevestigd is, ruw verstoord door een schietincident. Een onschuldige omstander werd hierbij geraakt, maar kon ter plekke worden behandeld voor lichte verwondingen. De vermoedelijke schutter werd onmiddellijk door de politie in hechtenis genomen.

Conflict escaleert tot geweld

Rond 03.20 uur escaleerde een ruzie tussen twee mannen op straat tot een gewelddadig incident. Na de initiële confrontatie verliet de verdachte de locatie, om later terug te keren met een vuurwapen. Bij het lossen van de schoten werd een toevallige voorbijganger geraakt. Gelukkig waren de verwondingen niet ernstig en kon de gewonde ter plekke worden behandeld.

Na het schietincident werd de verdachte door omstanders en beveiligers van de club in bedwang gehouden tot de politie arriveerde. De agenten konden de man vervolgens zonder verdere incidenten arresteren.

Club Air sluit deuren na incident

Na overleg tussen de politie en het management van Club Air werd besloten om de club voortijdig te sluiten. De feestgangers die op dat moment nog aanwezig waren, moesten de club verlaten, iets eerder dan de oorspronkelijk geplande sluitingstijd.

Oproep tot getuigen

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar het incident en heeft al met meerdere getuigen gesproken. Echter, de politie is nog steeds op zoek naar beeldmateriaal van de ruzie die voorafging aan het schietincident. Ze roepen mensen op die beelden hebben van de ruzie, of dit nu zelfgemaakte video’s zijn of opnames van beveiligingscamera’s, om deze te delen om zo bij te dragen aan het onderzoek.

Plaats een reactie