Schietincident in Amsterdam Noord: Man gewond, dader op de vlucht

In de late avonduren van gisteren vond er een schietpartij plaats in de buurt van de Adelaarsweg in Amsterdam Noord. Een 43-jarige man raakte hierbij gewond aan zijn hand. De dader is nog niet geïdentificeerd en blijft op vrije voeten.

Schoten in de nacht

Rond 23.00 uur werden er twee schoten gehoord in de omgeving van de Adelaarsweg. Kort daarna zocht het slachtoffer hulp bij een nabijgelegen Leger des Heils-vestiging aan de Hagdoornlaan. Ambulancepersoneel behandelde de man ter plaatse voor zijn verwondingen. Gelukkig waren zijn verwondingen niet ernstig genoeg om een ziekenhuisbezoek noodzakelijk te maken.

Intensieve zoektocht naar de dader

De politie startte onmiddellijk een zoektocht naar de mogelijke schutter. Hierbij kregen ze assistentie van de Dienst Speciale Interventies. Getuigen meldden dat ze een man over een hek zagen klimmen bij de Sixhaven, een gebied dat vervolgens grondig werd doorzocht door het team. Ondanks de intensieve zoekactie werd er niemand aangetroffen op het terrein.

De politie blijft op zoek naar de dader en roept getuigen op om zich te melden. Het onderzoek naar het schietincident is nog in volle gang.

Plaats een reactie