Schietincident in Hoorn: 18-jarige Amsterdammer gewond

In de avonduren van afgelopen dinsdag vond er een schietpartij plaats aan de Rijnweg in Hoorn, dichtbij het station Kersenboogerd. Een 18-jarige jongeman uit Amsterdam raakte hierbij gewond. De politie heeft dit nieuws bevestigd.

Verwarring over locatie

Het incident vond plaats rond 19.10 uur. Aanvankelijk werd er gemeld dat de schietpartij had plaatsgevonden bij de Van Dedemstraat, nabij station Hoorn. Dit bleek echter niet het geval te zijn. Na het incident heeft het slachtoffer zich per trein verplaatst. De huidige toestand van het slachtoffer is nog onbekend.

Zoektocht naar verdachten

De politie heeft direct na het incident een zoekactie op touw gezet, waarbij ook speurhonden werden ingezet. Ondanks deze inspanningen konden er op dat moment geen verdachten worden aangehouden. Er is wel een signalement van de voortvluchtige verdachten vrijgegeven. Het gaat om twee jongemannen, beiden tussen de 18 en 19 jaar oud.

Beide verdachten zijn lichtgetint en hebben een lengte tussen de 1,70 en 1,85 meter. Ze hebben kort, blond haar. Eén van de verdachten droeg een felgeel trainingspak, een blauw tasje en een zwarte pet. De andere verdachte droeg een zwart trainingspak met capuchon.

Oproep aan getuigen

De politie is momenteel nog steeds op zoek naar extra getuigen en camerabeelden die kunnen bijdragen aan het onderzoek. Dit kunnen beelden zijn van een dashcam of een deurbelcamera. Iedereen die informatie heeft die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Plaats een reactie