Schietpartij bij metrostation Bullewijk en update over modeschool AMFI

Schietincident bij metrostation Bullewijk

In de vroege ochtend van zaterdag 24 juni vond er een schietpartij plaats bij metrostation Bullewijk in Amsterdam. Het incident gebeurde rond 3 uur ’s nachts en de politie was snel ter plaatse. Er zijn geen gewonden gevallen en de dader is nog voortvluchtig. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

AMFI twee jaar na kritisch rapport

Modeschool AMFI (Amsterdam Fashion Institute) kwam twee jaar geleden in opspraak door een kritisch rapport over de werkdruk en het welzijn van studenten. Het rapport leidde tot veel discussie en zorgde voor veranderingen binnen de school. Twee jaar later is het tijd om te kijken hoe het nu gaat met AMFI en of de veranderingen effect hebben gehad.

Na het rapport zijn er verschillende maatregelen genomen om de werkdruk te verlagen en het welzijn van studenten te verbeteren. Zo zijn er meer docenten aangenomen, is er meer aandacht voor mentale gezondheid en zijn er aanpassingen gedaan in het curriculum. Studenten geven aan dat de sfeer op de school is verbeterd en dat er meer ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel er positieve veranderingen zijn doorgevoerd, zijn er ook nog verbeterpunten. Zo geven studenten aan dat de communicatie tussen docenten en studenten beter kan en dat er soms nog sprake is van een hoge werkdruk. AMFI is zich bewust van deze punten en blijft werken aan verbetering.

AT5 Nieuws van zaterdag 24 juni

Deze onderwerpen en meer werden besproken in het AT5 Nieuws van zaterdag 24 juni, gepresenteerd door Cenk Karakaya. Het nieuwsprogramma besteedt aandacht aan actuele gebeurtenissen in Amsterdam en omgeving, en houdt kijkers op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in de stad.

Plaats een reactie