Scooterrijders worstelen met parkeerproblemen bij Centraal Station

Scooterrijders die regelmatig bij het Centraal Station parkeren, hebben te maken met een tekort aan parkeerplaatsen. Dit leidt vaak tot parkeerboetes, aangezien scooters buiten de aangewezen vakken belanden. In de afgelopen zes maanden zijn er 261 boetes uitgedeeld aan scooterrijders die hun voertuig verkeerd parkeerden in de straat achter het Centraal Station.

Beperkte parkeerruimte

Max Blazer, een frequente scooterrijder, uit zijn frustratie over het beperkte aantal parkeerplaatsen. “Ik kom hier bijna elke dag voor mijn werk en moet dan mijn scooter parkeren. Het is onbegrijpelijk dat er zo weinig parkeerplaatsen zijn bij het Centraal Station”, zegt hij. Volgens de gemeente is er aan de oostzijde van het station ruimte voor ongeveer vijftig scooters.

Andere scooterrijders delen deze frustratie. “Het is hier veel te krap. Ze zouden eigenlijk moeten uitbreiden”, zegt een andere scooterrijder. Velen hebben moeite met parkeren op bepaalde tijden, vooral in het weekend, wanneer het bijzonder druk is.

Boetes en alternatieve parkeerplaatsen

Max kreeg onlangs een boete omdat hij zijn scooter buiten het aangewezen vak parkeerde. “Het hele vak was vol en ik zette mijn scooter netjes naast de lijn. Het is oneerlijk dat er dan een boete wordt uitgedeeld”, zegt hij. Hij moest 85 euro betalen, een aanzienlijk bedrag, vooral omdat er geen alternatieve parkeerplaatsen zijn.

Er is echter nog een andere parkeerplaats voor scooters rond het Centraal Station, aan de De Ruijterkade, aan de westzijde van het station. Het is echter een iets langere wandeling naar het station vanaf deze locatie.

Fietsenstallingen en scooters

Scooterrijders en mensen met afwijkende fietsen begrijpen niet waarom ze niet kunnen parkeren in de fietsenstallingen die sinds januari open zijn. “Ik heb een fiets met dikke banden en mag daar niet staan. Dat is vreemd”, zegt een fietser. Max voegt toe: “Er wordt een enorme fietsenstalling gebouwd, maar er is slechts een klein hoekje voor scooters.”

Reactie van de gemeente

Een woordvoerder van de gemeente erkent dat de parkeervakken vaak vol zijn. Daarom werken ze aan een nieuwe parkeerplaats voor scooters rond het station, die minder overlast moet veroorzaken en meer ruimte moet bieden. Meer informatie hierover wordt waarschijnlijk na de zomer bekendgemaakt. Over de boetes zegt de gemeente dat deze worden uitgedeeld omdat scooters de doorgang kunnen belemmeren. Het uitbreiden van het vak is moeilijk omdat er ruimte moet blijven voor voetgangers.

Max is blij dat er een nieuwe parkeerplaats komt. In de tussentijd hoopt hij dat er minder boetes worden uitgedeeld. “Er kunnen afspraken worden gemaakt met handhaving. Binnen een bepaalde straal van het vak, geen boetes uitdelen”, stelt hij voor.

Plaats een reactie