Sneijder’s Toekomst bij Ajax: Een Open Deur

De nieuwe Ajax-trainer Maurice Steijn heeft aangegeven dat er nog steeds een plek is voor Wesley Sneijder binnen de club. Ondanks eerdere uitspraken dat de gesprekken ‘on hold’ waren, benadrukt Steijn dat de deur voor de voormalige Ajax-speler nog steeds open staat.

Steijn’s Steun voor Sneijder

“Ik ben een voorstander van zijn komst naar de club. We hebben al een paar keer gesproken en dat waren goede en fijne gesprekken”, zei Steijn tijdens een persconferentie voor zijn eerste officiële wedstrijd als Ajax-trainer. “De gesprekken werden even onderbroken vanwege een privékwestie en er waren wat problemen met de supporters, maar dat is nu gelukkig opgelost.”

De F-side Factor

Er waren geruchten dat Sneijder een rol zou krijgen binnen de technische staf van Ajax, maar dit viel niet goed bij de F-side, de harde kern van Ajax-supporters. Sneijder, een voormalige Ajax-speler, werd door de F-side als persona non grata beschouwd omdat hij een paar jaar geleden had aangegeven dat hij meer affiniteit had met FC Utrecht dan met Ajax. “Deze dwaas is absoluut NIET welkom bij onze club”, schreef de F-side op Instagram.

Echter, na een gesprek met de F-side in het supportershome van de Johan Cruijff Arena, waarin Sneijder zijn excuses aanbood voor ‘dingen die hij in het verleden had gedaan en die niet handig waren’, leek de F-side geen problemen meer te hebben met zijn komst.

On Hold: Een Misverstand?

Er ontstond echter een nieuwe hindernis toen Steijn in een interview aangaf dat de gesprekken tussen de club en Sneijder ‘on hold’ waren. Sneijder reageerde hierop via Instagram, waar hij aangaf dat dit hem ‘geen basis geeft voor samenwerken en zeker niet zorgt voor het gevoel van thuiskomen in een warm bad bij mijn jeugdliefde’.

Maar Steijn heeft nu duidelijk gemaakt dat hij Sneijder nog steeds graag ziet komen. “Ik heb ook gezien wat hij op Instagram had geplaatst, maar ik denk dat hij dat redelijk impulsief heeft gedaan. Het was vanuit mijn kant misschien een verkeerde uitspraak ook.”

Steijn benadrukt dat ze zeker terug zullen komen op de kwestie en dat de deur ‘altijd voor hem openstaat’. “Sven (Mislintat, directeur voetbalzaken) moet hem gaan bellen en dat gaat hij ook zeker doen. We zijn nu alleen heel druk met transfers en het begin van de competitie. Hij is nog steeds voor mij van harte welkom, dat weet hij ook. Ik denk dat we snel met elkaar om tafel moeten zitten.”

Ajax speelt morgen tegen Heracles Almelo in de eerste wedstrijd van de Eredivisie. De wedstrijd begint om 20.00 uur in de Johan Cruijff Arena.

Plaats een reactie