Spannende vondst tijdens magneetvissen: tieners ontdekken revolver

Hidde en Ruben, twee 13-jarige vrienden, beleefden een onvergetelijke middag tijdens hun magneetvisavontuur aan de Transvaalkade. Hoewel Hidde al ervaring had met magneetvissen, was het voor Ruben de eerste keer. Hun vangst van de dag was echter allesbehalve gewoon: ze visten een revolver uit het water.

Een onverwachte vondst

“Ik grapte nog tegen Hidde over het vinden van een pistool, maar hij verzekerde me dat zoiets nooit zou gebeuren”, herinnert Ruben zich. Ze begonnen hun visdag bij een brug, maar toen dat niets opleverde, besloten ze hun geluk aan de andere kant van de brug te beproeven. “Ik voelde dat ik iets aan de haak had. Toen ik het touw uit het water trok, riep Hidde uit: dat is een wapen!”

De juiste actie

De jongens reageerden snel en belden onmiddellijk 112. Terwijl ze op de politie wachtten, hield Ruben het touw vast om te voorkomen dat het wapen terug in het water zou vallen. “We wilden het wapen niet naar ons toe trekken, omdat we niet wisten wat er dan zou kunnen gebeuren. Het duurde een kwartier voordat de politie arriveerde, dus het werd een zware taak, maar ik hield vol.”

Toen de politie arriveerde, namen ze het wapen over. “Er stonden al zo’n twintig mensen te kijken”, zegt Ruben. “Een politieagent die gespecialiseerd was in wapens, plaatste de revolver in een emmer met water. Hij vertelde ons dat het een revolver was en dat er meerdere kogels in zaten.” De politie nam het wapen mee voor verder onderzoek.

Geschrokken maar trots

“Bij magneetvissen hoop je altijd iets bijzonders te vinden, dus in dat opzicht was het een succes. Maar het was ook behoorlijk spannend”, geeft Ruben toe. Na de vondst belde hij zijn moeder, die in eerste instantie dacht dat het een grap was.

“Toen ik besefte dat het echt was, schrok ik natuurlijk. Het is beangstigend als je kind een geladen pistool uit het water vist. Maar ik ben ook trots op hoe ze hebben gehandeld en dat ze meteen de politie hebben gebeld. Zou ik ze weer laten magneetvissen? Absoluut, zolang ze net zo verstandig blijven handelen als nu, heb ik er geen problemen mee.”

Plaats een reactie