Spanning en sensatie rondom Ajax-Marseille wedstrijd

De voetbalwereld was in de ban van de recente confrontatie tussen Ajax en Marseille in de Arena. De wedstrijd was niet alleen op het veld een spektakel, maar ook daarbuiten was er genoeg te beleven. Dit artikel biedt een overzicht van de gebeurtenissen van die dag.

De strijd op het veld

Op het veld was het een spannende strijd tussen de twee teams. Ajax nam de leiding met een doelpunt van hun spelmaker vanaf de penaltystip, na een hoekschop. Marseille kwam bijna op gelijke hoogte dankzij Aubameyang, maar Ajax-doelman Gorter wist de bal op het laatste moment te stoppen. Taylor had de kans om de voorsprong van Ajax te verdubbelen na een slimme pass van Forbs, maar zijn schot werd gestopt door Marseille-keeper Pau López.

Onrust buiten het veld

Naast de actie op het veld, was er ook onrust buiten de Arena. Supporters van Ajax werden door de ME tegengehouden om confrontaties met Marseille-fans te voorkomen. Een aantal Ajax-fans probeerde echter te ontsnappen, wat leidde tot een confrontatie. De politie heeft meerdere Ajax-supporters aangehouden, hoewel het exacte aantal en de reden voor hun arrestatie nog onduidelijk zijn. Eerder op de dag waren er al 12 Marseille-supporters gearresteerd.

Arrestaties en wapenvondsten

Van de gearresteerde Marseille-supporters werden de helft aangehouden omdat ze steek- of stootwapens bij zich hadden. De andere zes werden gearresteerd voor overtredingen zoals samenscholing. Daarnaast werden er veel steekwapens op straat gevonden, vermoedelijk achtergelaten door supporters die wisten dat er fouilleringen plaatsvonden. Ondanks deze incidenten beschouwt de politie de situatie als beheersbaar.

Problemen bij Marseille

Marseille heeft, net als Ajax, te maken met problemen. De club werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League en behaalde slechts negen punten uit vijf competitiewedstrijden. Na een gelijkspel tegen Toulouse moesten de spelers verantwoording afleggen aan hun fanatieke fans. De harde kern van de supporters schreeuwde naar de spelers: “Werk je in het zweet of ga weg!”

De woede van de fans gaat echter verder dan alleen de prestaties op het veld. Vier bestuursleden beweren bedreigd te zijn door de fanatieke en beruchte supporters. In 2021 bestormden boze supporters het trainingscomplex met fakkels vanwege de slechte prestaties van de club. Ook trainer Marcelino García Toral werd geïntimideerd en ontving bedreigingen. Hij besloot twee dagen voor de wedstrijd tegen Ajax om zijn functie neer te leggen na slechts zeven wedstrijden. Assistent-trainer Jacques ‘Pancho’ Abardonado nam zijn plaats in voor de wedstrijd tegen Ajax.

Plaats een reactie