Steekincident in Amsterdamse Robert Scottstraat

Vanochtend vond er een ernstig steekincident plaats in de Robert Scottstraat in Amsterdam-West. Volgens ooggetuigen zijn er mogelijk meerdere slachtoffers gevallen. De politie heeft bevestigd dat er een verdachte is aangehouden.

Verdachte met bloedvlekken op shirt

De aangehouden man had bloedvlekken op zijn shirt. Eerder was hij gezien op het balkon van een woning, waar hij een mes in zijn hand had. Een getuige vertelde: “De verdachte stond op het balkon met zijn mes, helemaal onder het bloed. De politie kwam net aanrennen en sloot de straat af.”

Politie en traumahelikopter ter plaatse

Een traumahelikopter en een groot aantal politie-eenheden waren snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Minstens één gewond slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie kon echter niet bevestigen hoeveel slachtoffers er precies zijn gevallen. “We kunnen alleen bevestigen dat er een steekincident heeft plaatsgevonden”, aldus een woordvoerder.

Calamiteitencontainer op locatie

Naast de politie en de traumahelikopter was ook een calamiteitencontainer aanwezig op de locatie van het incident. Deze wordt doorgaans ingezet bij grote incidenten om de hulpdiensten ter plaatse te ondersteunen.

De situatie in de Robert Scottstraat is momenteel nog onduidelijk. De politie is bezig met een onderzoek naar de exacte omstandigheden van het steekincident.

Plaats een reactie