Steekincident in Amsterdamse woning eist leven

In een woning aan de Robert Scottstraat in Amsterdam-West heeft zich vanochtend een tragisch incident voorgedaan. Een steekpartij heeft het leven geëist van één persoon, terwijl een tweede slachtoffer zwaargewond in het ziekenhuis ligt. De politie heeft een 36-jarige man uit Amsterdam in hechtenis genomen als verdachte.

Getuigenverslag

Een buurtbewoner, die anoniem wenst te blijven, vertelde dat hij vroeg in de ochtend gestommel hoorde. Toen hij naar zijn balkon ging, zag hij zijn buurman met een mes en een bebloed shirt. “Het was een schokkend tafereel, maar de reactie van de mensen op straat was onmiddellijk en doeltreffend. Een van de gewonde slachtoffers kreeg direct hulp van omstanders. De verdachte werd zonder geweld uit de woning geleid en door de politie gearresteerd.”

Volgens deze getuige woonde de verdachte ongeveer acht maanden in het gebouw en was het meestal rustig. Een andere getuige bevestigde dat de verdachte, bedekt met bloed en met een mes in zijn hand, op het balkon stond toen de politie arriveerde en de straat afsloot. De politie heeft nog geen verklaring afgegeven over de mogelijke aanleiding van het incident.

De verdachte en de slachtoffers

Een andere buurtbewoonster vertelde dat ze de verdachte regelmatig op straat zag. “Ik vermeed altijd oogcontact met hem omdat hij me een ongemakkelijk gevoel gaf. Hij leek vaak in zichzelf te praten of te lachen.”

Over de slachtoffers zei ze: “Het waren studenten, of ze dat nog steeds zijn weet ik niet. Ze waren altijd vriendelijk en groetten iedereen.”

De nasleep van het incident

Het steekincident vond plaats rond 8.45 uur. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar ondanks hun inspanningen overleed één van de slachtoffers. Het andere slachtoffer, ondanks zijn ernstige verwondingen, wist naar buiten te komen waar hij door omstanders werd opgevangen en met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

Plaats een reactie