Steijn daagt Van Hooijdonk voor de rechter over ‘duistere dealtjes’

Maurice Steijn, de trainer van Ajax, heeft een kort geding aangespannen tegen Pierre van Hooijdonk. Steijn en zijn advocaat hadden gehoopt dat Van Hooijdonk zijn beschuldigingen van afgelopen weekend zou terugnemen, maar er is geen reactie gekomen. Dit werd bevestigd door de advocaat van Steijn.

De beschuldigingen

Van Hooijdonk, die sinds 2022 lid is van de Raad van Commissarissen bij NAC Breda, beschuldigde Steijn afgelopen zondag in het praatprogramma Studio Voetbal van betrokkenheid bij ‘duistere dealtjes’ tijdens zijn tijd als coach bij NAC. Steijn eiste dat Van Hooijdonk zijn uitspraken zou rectificeren en wilde daar uiterlijk vandaag om 12.00 uur bericht over krijgen. Dat is dus niet gebeurd.

Steijn bij NAC Breda

Steijn was tussen 2020 en 2021 elf maanden trainer bij NAC Breda, ook wel bekend als ‘De Parel van het Zuiden’. In die periode had Van Hooijdonk geen functie bij NAC. Zijn zoon, Sydney van Hooijdonk, was echter wel spits bij NAC en was ontevreden over Steijn omdat hij in zijn ogen te weinig speeltijd kreeg.

Voortdurende kritiek

Van Hooijdonk heeft zich in de jaren die volgden als analist kritisch uitgelaten over de trainerskwaliteiten van Steijn. In februari noemde hij Steijn, toen trainer van het goed presterende Sparta Rotterdam, ‘een zesje’ in Studio Voetbal. “Je kan in de voetballerij ook succes hebben als je als trainer gewoon goede spelers hebt”, aldus de oud-international.

Steijn reageerde een maand later bij Veronica Offside: “Pierre is super rancuneus. Omdat ik zijn zoontje niet altijd opstelde, wat zowel voor als na mij ook niet altijd gebeurde. Hij voelt zich geroepen om te pas en te onpas mij, maar ook Sparta, naar beneden te halen. Op een gegeven moment wordt het een beetje lachwekkend en zielig als je hem zo bezig ziet bij de NOS. Pierre heeft altijd dubbele agenda’s en kan nooit onafhankelijk iets zeggen.”

Plaats een reactie