Storm Poly dwingt tot openen slagbomen in Weeperstraat

Als gevolg van de hevige storm Poly, heeft de gemeente besloten om de slagbomen op de Weeperstraat en de drie aangrenzende straten open te zetten. Dit is een preventieve maatregel om mogelijke verkeersproblemen te voorkomen, aldus een woordvoerder van verkeerswethouder Melanie van der Horst.

Preventieve maatregelen voor veilig verkeer

De beslissing om de slagbomen te openen wordt niet lichtvaardig genomen. De gemeente overlegt altijd eerst met verschillende partijen voordat deze uitzonderlijke stap wordt gezet. De huidige weersomstandigheden, met de dreiging van omvallende bomen die wegen kunnen blokkeren, hebben de gemeente echter gedwongen om deze maatregel te nemen. Het doel is om zoveel mogelijk wegen begaanbaar te houden voor het verkeer, vooral omdat de brandweer mogelijk vaak moet uitrukken vanwege de storm.

Code rood vanwege storm Poly

Het KNMI heeft van 08.00 tot 12.00 uur code rood afgegeven vanwege storm Poly, die over de stad raast. De storm kan windstoten van 120 kilometer per uur veroorzaken. Na 12.00 uur geldt er nog een uur code oranje. De woordvoerder kon nog niet aangeven hoe lang de slagbomen open zullen blijven. “We houden de situatie voortdurend in de gaten”, aldus de woordvoerder.

Deze maatregel onderstreept het belang van voorbereiding en preventie bij extreme weersomstandigheden. Het openen van de slagbomen is een duidelijk voorbeeld van hoe de gemeente proactief handelt om de veiligheid en mobiliteit van haar inwoners te waarborgen tijdens storm Poly.

Plaats een reactie