Tragische steekpartij in Italië eist leven van twee Nederlanders

Een 65-jarige man uit Amsterdam is afgelopen woensdag in Italië om het leven gekomen bij een steekpartij. Dit is bevestigd door een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. De vermoedelijke dader zou de zoon van het slachtoffer zijn, die momenteel door de Italiaanse carabinieri wordt gezocht.

Op zoek naar de dader

De Italiaanse politie is een grootschalige zoekactie gestart in de bossen rond het dorp Montaldo di Mondovi, gelegen in de noordwestelijke regio Piëmont. Dit is de plek waar het tragische incident heeft plaatsgevonden. Naast de Amsterdammer is er nog een andere Nederlander, een 60-jarige man, om het leven gekomen bij de steekpartij.

Details van het incident

Volgens het Italiaanse nieuwsmedium Il Riformista vond de dubbele moord plaats in het kleine gehucht Roapiana, in de provincie Cuneo. Een 21-jarige jongeman van Nederlandse afkomst, die kampt met psychische problemen, was al enkele dagen te gast bij familievrienden in Montaldo, samen met zijn ouders. Het is deze jongeman die nu als hoofdverdachte wordt beschouwd.

Identiteit van de slachtoffers

Hoewel de identiteit van de slachtoffers officieel nog niet is bevestigd, melden diverse media dat het Amsterdamse slachtoffer de 65-jarige Chain Fa Chang is, een docent op basisschool Elout in Zuid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan deze informatie echter nog niet bevestigen.

Deze tragische gebeurtenis heeft een schokgolf veroorzaakt in zowel Nederland als Italië. De zoektocht naar de dader en de precieze omstandigheden van het incident zijn nog in volle gang.

Plaats een reactie