Tram ontspoort na botsing met busje op Piet Heinkade

Een ongeval op de Piet Heinkade in Amsterdam heeft vanochtend voor flinke opschudding gezorgd. Een busje kwam haaks in botsing met tramlijn 7, met als gevolg dat de tram ontspoorde en tot stilstand kwam tegen een lantaarnpaal. Door de impact van de botsing raakte een persoon bekneld met zijn of haar benen achter het bestuurdershokje van de tram.

Slachtoffers naar het ziekenhuis

De bekneld geraakte persoon en de tramchauffeur zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de bestuurder van het busje liep verwondingen op. Volgens de politie was de botsing zo hevig dat alle airbags in het busje werden geactiveerd.

Meerdere passagiers lichtgewond

Het ongeluk vond plaats rond 8.15 uur, op een moment dat er meerdere passagiers in de tram aanwezig waren. Een aantal van hen liep lichte verwondingen op, hoewel het exacte aantal nog niet bekend is.

Code rood in de stad

Op het moment van het ongeluk waren er hevige windstoten in de stad en gold er code rood. Het trein- en vliegverkeer was al stilgelegd en het GVB meldde dat ook het tramverkeer in de stad tot stilstand zou komen. Het is nog onduidelijk of de storm een rol heeft gespeeld bij het veroorzaken van de aanrijding.

De autoriteiten zijn momenteel bezig met een onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk. Meer informatie wordt verwacht naarmate het onderzoek vordert.

Plaats een reactie