Transformatie van Lijnderbrug rotonde naar ’turborotonde’

Verkeersopstoppingen leiden tot herziening van rotonde

De rotonde bij de Lijnderbrug, een bekend knelpunt voor verkeersopstoppingen, zal worden omgevormd tot een ’turborotonde’. Dit nieuws kwam aan het licht tijdens een recente commissievergadering in de Stopera. Tanay Bilgin, een vertegenwoordiger van de Forum voor Democratie fractie, stelde de vraag aan wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) of het mogelijk was om de bestaande rotonde te verbreden om de dagelijkse verkeerscongestie te verminderen.

Verandering van plannen

Van der Horst bevestigde dat er plannen zijn om de rotonde te verbreden, in samenwerking met Haarlemmermeer. Dit is een verandering ten opzichte van eerdere plannen, waarbij er overwogen werd om de rotonde te vervangen door een kruispunt met verkeerslichten. Deze wijziging werd bevestigd door Van der Horst in reactie op Bilgin’s vraag.

Vertragingen door broedende lepelaars

Automobilisten die richting Nieuw-West rijden, hebben al jaren te maken met files rond de rotonde. Er waren plannen om de rotonde in 2021 aan te pakken, maar deze werden vertraagd door broedende lepelaars en werkzaamheden aan de Lijnderbrug. Het stadsdeel gaf toen aan dat de rotonde in 2025 zou worden aangepakt, maar het is nog onduidelijk of dit tijdschema nog steeds van toepassing is of dat de werkzaamheden naar voren worden gehaald.

De toekomst van de Lijnderbrug rotonde

Met de aankondiging van de transformatie naar een ’turborotonde’, is er hoop dat de dagelijkse verkeersopstoppingen bij de Lijnderbrug zullen verminderen. Hoewel het nog onduidelijk is wanneer de werkzaamheden zullen beginnen, is het duidelijk dat er stappen worden ondernomen om de verkeerssituatie in dit gebied te verbeteren.

Plaats een reactie