Twijfels over aankoop dieselvuilniswagens door gemeente

De beslissing van wethouder Zita Pels om 27 dieselvuilniswagens aan te schaffen, heeft tot onrust geleid bij zowel coalitie- als oppositiepartijen. De raadsleden zijn niet overtuigd van de uitleg van de wethouder en vragen zich af of er voldoende inspanningen zijn geleverd om meer elektrische vuilniswagens aan te schaffen.

Discussie tijdens commissievergadering

Tijdens een commissievergadering in de Stopera kwamen de twijfels naar voren. In juni werd bekend dat de gemeente van plan was om 37 dieselvuilniswagens te kopen. Een maand later lieten Pels en collega-wethouder Hester van Buren weten dat dit aantal met tien verminderd kon worden na heroverweging van de keuze.

“Het goede nieuws is dat we nu 27 dieselwagens aanschaffen in plaats van 37, maar de uitleg over waarom we nog steeds 27 van die wagens aanschaffen, is niet overtuigend”, aldus D66-raadslid Rob Hofland. CDA-raadslid Rogier Havelaar voegde toe: “De brief bevat te weinig plannen en te veel excuses.”

Elektrische alternatieven

Havelaar beweerde dat hij met verschillende afvalbedrijven had gesproken die de afvalinzameling elektrisch kunnen uitvoeren. Hij vroeg zich ook af waarom de gemeente geen commerciële snellaadlocaties wil gebruiken. “Wat mij betreft, heeft de wethouder zich laten misleiden. Het enige wat je moet doen is in de operationele planning een beetje flexibiliteit inbouwen.”

Reactie van de wethouder

Pels gaf toe dat de situatie een ‘publicitair drama’ was. “Dit is helaas de realiteit van een transitie. Je kunt niet altijd voorop lopen. Dat is wat we doen als we elektrische wagens aanschaffen.” Volgens haar zijn meer elektrische vuilniswagens momenteel niet mogelijk vanwege beperkingen in de markt, netcongestie en interne uitdagingen binnen de organisatie.

Ze voegde eraan toe dat het wachten bij laadlocaties de complexiteit van de situatie niet wegneemt, gezien het grote aantal vuilniswagens en chauffeurs. Ze vroeg zich ook af welke bedrijven Havelaar had gesproken, aangezien ze zelf alleen maar had gehoord dat er zorgen waren over een mogelijke overvloed aan vraag naar elektrische vuilniswagens.

129 dieselvuilniswagens in 2025

De aankoop van de dieselvuilniswagens heeft kritiek opgeleverd, vooral omdat de gemeente vanaf 2025 geen dieselvrachtwagens meer in de stad wil toelaten. Het blijkt echter dat er vanaf dat moment nog 129 dieselvuilniswagens van de gemeente zelf zullen rijden. Volgens Pels voldoen deze allemaal aan een landelijke uitzonderingsregel waardoor ze wel in milieuzones mogen rijden.

Plaats een reactie