Van Amsterdam naar Kiev: Een marathon voor het goede doel

Boas Kragtwijk, een 28-jarige Nederlander, heeft een ongewone uitdaging aangenomen. Hij is van plan om van Amsterdam naar Kiev te rennen, een afstand van 2500 kilometer, om geld in te zamelen voor het kopen van ambulances voor het front in Oekraïne. Deze bijzondere tocht heeft hem de bijnaam ‘De Nederlandse Forrest Gump’ opgeleverd.

De reis tot nu toe

Boas begon zijn reis op 22 juli in Amsterdam en heeft sindsdien al heel wat kilometers afgelegd. Na zestien dagen rennen, heeft hij Berlijn achter zich gelaten. Ondanks enkele fysieke ongemakken, zoals een blessure aan zijn lies en een snee in zijn hand na een val, blijft hij optimistisch. “Elke dag is een gevecht, maar tot nu toe liggen we op schema,” zegt hij.

De missie

Deze uitdagende tocht heeft een nobel doel. Boas hoopt honderdduizend euro in te zamelen om drie kogelvrije ambulances te kopen voor Oekraïne via de stichting Zeilen van Vrijheid. “Elke ambulance redt zo’n 25 levens per dag,” legt hij uit. Het goede nieuws is dat het geld voor de eerste ambulance al is opgehaald en deze staat klaar om binnen twee weken naar het front te worden gestuurd.

Ondersteuning onderweg

Boas wordt op zijn reis bijgestaan door zijn coach Bram en fotograaf Beau, die alles vastlegt. Maar de steun komt niet alleen van zijn directe team. Onderweg ontmoet hij veel mensen die hem op verschillende manieren helpen. “Mensen die een gratis campingplek aanbieden, mensen die geld doneren, mensen die een dag met ons meelopen,” vertelt hij.

De weg vooruit

Na Berlijn is het team nu op weg naar Warschau in Polen. Ondanks de onzekerheden en risico’s, vooral in Oekraïne, is Boas vastbesloten om zijn doel te bereiken. “We gaan Kiev sowieso halen. Wat er ook gebeurt, we blijven doorgaan,” zegt hij vastberaden.

Deze bijzondere reis van Boas is een inspirerend voorbeeld van vastberadenheid en toewijding aan een nobel doel. Het is een herinnering dat we allemaal een verschil kunnen maken, hoe groot de uitdaging ook is.

Plaats een reactie