Van Hooijdonk biedt excuses aan na beschuldigingen aan Steijn

Voormalig voetballer Pierre van Hooijdonk heeft aangekondigd dat hij zijn excuses zal aanbieden aan Maurice Steijn, de trainer van Ajax. Dit volgt op een reeks beschuldigingen die Van Hooijdonk deed tijdens een uitzending van het praatprogramma Studio Voetbal, waarin hij Steijn betrok van ‘duistere dealtjes’.

Ultimatum en mogelijke juridische stappen

Na de uitspraken van Van Hooijdonk, overwoog Steijn juridische stappen te ondernemen. Samen met zijn advocaat stelde hij Van Hooijdonk een ultimatum: voor 12.00 uur op dinsdag moest hij aangeven of hij zijn uitspraken zou rectificeren. Toen dit niet gebeurde, kondigde Steijn aan dat hij een kort geding zou aanspannen. Echter, kort na deze aankondiging, liet Van Hooijdonk weten dat hij zijn excuses zou aanbieden. Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor het mogelijke kort geding.

De achtergrond van de vete

De spanning tussen Van Hooijdonk en Steijn dateert uit de periode dat Steijn trainer was bij De Parel van het Zuiden, tussen 2020 en 2021. Gedurende deze tijd was Van Hooijdonk niet actief bij NAC, maar zijn zoon, Sydney van Hooijdonk, was spits van het team en uitte ontevredenheid over Steijn vanwege een gebrek aan speeltijd.

Van Hooijdonk heeft zich sindsdien als analist regelmatig kritisch uitgelaten over Steijn’s trainerskwaliteiten. In februari van dit jaar, toen Steijn trainer was van het goed presterende Sparta Rotterdam, gaf Van Hooijdonk hem een ‘zesje’ tijdens een uitzending van Studio Voetbal. Hij stelde dat succes in de voetbalwereld ook kan komen door simpelweg goede spelers te hebben.

Reactie van Steijn

Steijn reageerde op de kritiek van Van Hooijdonk in een interview met Veronica Offside. Hij beschuldigde Van Hooijdonk van rancune, omdat hij zijn zoon niet altijd opstelde. Steijn beweerde dat Van Hooijdonk zich geroepen voelde om hem en Sparta Rotterdam voortdurend te bekritiseren. Hij suggereerde dat Van Hooijdonk altijd dubbele agenda’s heeft en nooit onafhankelijk kan spreken.

Plaats een reactie