Van Instagram Influencer naar Vrijwillige Chauffeur: Het Verhaal van Nemi Dupuis

Introductie

Nemi Dupuis, een 33-jarige vrouw, heeft een ongebruikelijke carrièreverandering ondergaan. Begin dit jaar ruilde ze haar leven als Instagram-influencer in voor een rol als vrijwillige chauffeur bij de Stichting Heen en Weer Centrum. Ondanks dat ze aanzienlijk jonger is dan de andere vrijwilligers, heeft ze haar plek gevonden en geniet ze van de mogelijkheid om haar buurt beter te leren kennen en haar horizon te verbreden.

Van Influencer naar Chauffeur

In de tweede aflevering van de miniserie ‘Heen en Weer’ krijgen we een kijkje in het leven van Nemi, wiens huidige leven in schril contrast staat met haar recente verleden. Met meer dan 100.000 volgers op Instagram, was Nemi’s leven voorheen gericht op het posten van foto’s, het maken van de perfecte opname en het opzetten van samenwerkingen met merken.

Maar ondanks de schijnbare glamour van het influencer-leven, vond Nemi het niet bevredigend. Het was een idee van haar ex-vriend en ze voelde zich vaak eenzaam ondanks haar grote online aanhang. “Ik was vaak alleen en miste mensen om mij heen,” zegt ze.

De Voldoening van Vrijwilligerswerk

Ironisch genoeg, ondanks haar 100.000 volgers, voelde Nemi zich vaak alleen. Maar in haar rol als chauffeur bij Heen en Weer is dat helemaal veranderd. “Misschien ben ik daarom juist dit gaan doen, om mensen te ontmoeten. Ik vind het fijn om even met mensen bezig te kunnen zijn die ik niet elke dag tegenkom, om even uit mijn eigen bubbel te stappen,” zegt ze.

Nemi raadt andere jonge mensen aan om vrijwilligerswerk te overwegen, vooral bij Heen en Weer. Ze merkt op dat het omgekeerde ook waar is – de mensen die ze vervoert, waarderen het contact met iemand die jonger is dan zijzelf.

Conclusie

De miniserie ‘Heen en Weer’ biedt een uniek inzicht in het leven van mensen zoals Nemi, die hun leven hebben omgegooid en een nieuwe richting hebben gekozen. Het is een herinnering dat het nooit te laat is om een nieuwe weg in te slaan en dat voldoening kan worden gevonden op de meest onverwachte plaatsen.

Plaats een reactie