VanMoof-fietsbezitters in de kou na faillissement

Na het faillissement van de populaire fietsfabrikant VanMoof, staan veel klanten in de kou. Bezitters van een VanMoof-fiets die hun fiets nog niet hebben ontvangen of die hun fiets voor reparatie hebben ingeleverd, proberen massaal aangifte te doen bij de politie voor diefstal. De politie heeft echter aangegeven dat zij niets voor deze gedupeerden kunnen betekenen en roept op om geen meldingen meer te doen.

Geen strafrechtelijke zaak

De politie heeft via Twitter duidelijk gemaakt dat een faillissement een civiele en geen strafrechtelijke aangelegenheid is. Daarom kunnen zij, hoe vervelend ook, niets betekenen voor de gedupeerden. Aangiften en meldingen die worden gedaan, worden niet in behandeling genomen door de politie.

VanMoof failliet verklaard

VanMoof, bekend om zijn innovatieve en stijlvolle fietsen, is door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf, dat al jaren geen winst maakte, kreeg vorige week uitstel van betaling. Bovendien werd bekend dat VanMoof vorig jaar een verlies leed van 80 miljoen euro.

Mogelijke doorstart

VanMoof heeft in een reactie laten weten dat de aangestelde curatoren op zoek gaan naar de mogelijkheid voor een doorstart van de fietsfabrikant. Het bedrijf heeft verder geen uitspraken gedaan over de situatie. Het is dus nog onduidelijk wat er met de bestaande bestellingen en reparaties zal gebeuren.

De situatie laat zien hoe complex het kan zijn voor consumenten wanneer een bedrijf failliet gaat. Het is een herinnering aan het belang van het controleren van de financiële gezondheid van een bedrijf voordat u een grote aankoop doet, vooral als het gaat om producten die mogelijk onderhoud of reparatie nodig hebben.

Plaats een reactie