VanMoof Fietsfabrikant Failliet: Bezitters in Paniek

De Nederlandse fietsfabrikant VanMoof is officieel failliet verklaard, een ontwikkeling die al enige tijd in de lucht hing. De uitspraak van de rechter heeft een golf van onrust en woede veroorzaakt onder de eigenaren van VanMoof-fietsen. Sommigen hebben zelfs geprobeerd aangifte te doen tegen het bedrijf wegens diefstal.

Reparaties en Onderdelen

De autogarage KwikFit op de Overtoom is nog in staat om een deel van de defecte fietsen te repareren, maar ook daar beginnen de onderdelen schaars te worden. De monteurs moeten nu hun creativiteit aanspreken om de fietsen weer rijdend te krijgen. “Als we een onderdeel nodig hebben maar die hebben we eigenlijk niet, dan probeer ik het te maken zonder het onderdeel”, zegt een monteur.

Volgens de monteur staat de telefoon bij de garage constant roodgloeiend. Bezorgde fietsbezitters bellen om te vragen naar de status van hun fiets. De paniek is duidelijk voelbaar.

Bezitters Uiten Frustratie

Een VanMoof-eigenaar in de KwikFit uit zijn frustratie over de situatie. Hij beweert al drie maanden met een kapotte rem te fietsen: “Mijn zusje heeft al een ongeluk gehad met die fiets. Ik kan nog net op tijd remmen. Fucking VanMoof”, briest hij.

Deze eigenaar begrijpt niet hoe het bedrijf geen winst heeft kunnen maken: “Je betaalt 2.500 euro voor een fiets. Hoe maak je dan nog verlies?”

Toekomst van VanMoof

Of VanMoof een doorstart zal maken, blijft onzeker. Voor nu blijven de eigenaren van de fietsen in onzekerheid en frustratie achter, terwijl ze proberen hun fietsen rijdend te houden.

Plaats een reactie