Veiligheidsmaatregelen in Oostzanerwerf na vandalisme

In de Amsterdamse wijk Oostzanerwerf worden camera’s geïnstalleerd door de gemeente als reactie op recente incidenten van vandalisme. De maatregel volgt na een reeks onrustige gebeurtenissen waarbij eigendommen van bewoners, waaronder vlaggen, werden vernield en een steen door een ruit werd gegooid.

Burgemeester Halsema bezoekt getroffen wijk

Burgemeester Femke Halsema bracht een bezoek aan de getroffen bewoners en sprak haar ongenoegen uit over de incidenten. Ze omschreef de gebeurtenissen als ‘onverteerbaar’ en gaf aan dat er nagedacht wordt over extra maatregelen om de veiligheid in de wijk te waarborgen.

Buurtbewoners tonen solidariteit

Na de vernielingen toonden buurtbewoners hun solidariteit door massaal een Pride-vlag op te hangen. Volgens berichten zijn er in totaal 56 vlaggen aangeschaft. Uit voorzorg halen de bewoners de vlaggen ’s avonds naar binnen om verdere incidenten te voorkomen.

Veiligheid voorop

De installatie van camera’s in de wijk is een duidelijk signaal dat de gemeente de veiligheid van haar bewoners serieus neemt. Het is een stap in de richting van het voorkomen van verdere incidenten en het waarborgen van een veilige leefomgeving voor alle bewoners van Oostzanerwerf.

Plaats een reactie