Veiligheidsmaatregelen na vallende bakstenen in Indische Buurt

In de Indische Buurt in Amsterdam heeft de brandweer een deel van de Kramatweg afgesloten. De reden hiervoor was een onverwachte gebeurtenis waarbij bakstenen uit de gevel van een gebouw vielen. Hoewel de bewoners van het betreffende gebouw voorlopig niet hoeven te evacueren, zijn er wel veiligheidsmaatregelen getroffen.

Ontdekking van scheuren in het pand

Een woordvoerder van de brandweer heeft aangegeven dat er naast de vallende bakstenen ook scheuren in het pand zijn ontdekt. Het gebouw, dat in 1926 werd opgeleverd, vertoont tekenen van mogelijke structurele problemen. Na deze ontdekking heeft de brandweer de zaak overgedragen aan Bouw- en Woontoezicht voor verder onderzoek en mogelijke interventies.

Veiligheidsnetten en verdere maatregelen

Om de veiligheid van de bewoners en voorbijgangers te waarborgen, zijn er in de straat bouwnetten geplaatst. Deze netten dienen om eventuele vallende bakstenen op te vangen. De woordvoerder van de brandweer benadrukte dat er nog steeds losse stenen in de gevel zichtbaar zijn. Er bestaat dus een risico dat er meer stenen naar beneden kunnen vallen.

Hoewel de situatie momenteel onder controle is, blijft de brandweer alert op verdere ontwikkelingen. De veiligheid van de bewoners en de omgeving blijft de hoogste prioriteit. Het is nog onduidelijk hoe lang de afzetting van de Kramatweg zal duren en welke verdere stappen er genomen zullen worden om de structurele integriteit van het gebouw te herstellen.

Plaats een reactie