Verdachte van meerdere aanrandingen blijft in voorarrest

Een 28-jarige man, die eind juli werd gearresteerd op verdenking van vijf aanrandingen, wordt nu ook in verband gebracht met minstens elf andere incidenten. Dit volgt na een oproep van het Openbaar Ministerie (OM) waarin slachtoffers werden aangemoedigd zich te melden. Het OM heeft momenteel zestien zaken in onderzoek.

Verdachte benaderde vrouwen op fietspaden

Volgens berichtgeving in het Parool, die door het OM is bevestigd, werden vijf vrouwen tussen de 12 en 57 jaar oud in juni en juli benaderd door een man op een fatbike op fietspaden in het Engels. De man beweerde dat er iets op hun kleding zat, waarna hij een poging deed om hen in hun kruis te grijpen.

Arrestatie na aanranding van 12-jarig meisje

De verdachte, een 28-jarige man uit Colombia, werd eind juli gearresteerd. Hij wordt onder andere verdacht van het aanranden van een 12-jarig meisje. De vader van het meisje waarschuwde eind juli voor de man en beschreef zijn werkwijze. Later bleek dat er nog vier andere vrouwen slachtoffer waren geworden. Na de oproep van het OM is het aantal zaken nu opgelopen tot zestien.

Onderzoek en voorarrest

Een team van gespecialiseerde zedenrechercheurs is een uitgebreid onderzoek gestart. De politie heeft ook tijdelijk extra gesurveilleerd langs de betreffende fiets- en wandelpaden. De verdachte beroept zich op zijn zwijgrecht en zijn voorarrest werd op 7 augustus met dertig dagen verlengd. Advocaat Ruben den Riet heeft aangegeven in hoger beroep te gaan tegen deze beslissing.

Plaats een reactie