Verdachten van winkeloverval mogelijk ook betrokken bij straatroof

De politie onderzoekt of twee verdachten, die dinsdagavond werden aangehouden na een overval op een winkelcentrum in Gelderlandplein, ook betrokken waren bij een straatroof die dezelfde avond plaatsvond. De verdachten, een 14-jarige en een 23-jarige, werden kort na de overval gearresteerd.

Overval op telefoonwinkel

Rond 18.10 uur dinsdagavond, stapten twee jonge mannen een telefoonwinkel binnen. Ze bedreigden het personeel met een slagvoorwerp en namen vervolgens een aantal items uit de winkel mee. Voordat ze de winkel verlieten, sloegen ze hard tegen de deur. Na een korte zoektocht, werden de twee verdachten aangehouden in de nabijgelegen straat Onstein.

Mogelijke betrokkenheid bij straatroof

De politie onderzoekt nu of deze twee verdachten ook betrokken waren bij een straatroof die rond dezelfde tijd plaatsvond. Een vrouw meldde bij de politie dat ze rond 18.15 uur bij de ingang van haar portiekwoning aan het Valkhof werd aangevallen door twee jongens met een hamer. Ze beroofden haar van haar persoonlijke bezittingen.

De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat de twee incidenten door dezelfde personen zijn uitgevoerd, gezien het gebruikte wapen en de overeenkomende signalementen van de straatrovers en overvallers. “We onderzoeken of het om dezelfde personen gaat”, aldus een woordvoerder van de politie.

Oproep voor getuigen

Om meer informatie te verzamelen over de zaak, is de recherche op zoek naar getuigen. Iedereen die iets heeft gezien of meer informatie heeft over de incidenten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Plaats een reactie