Verhoogde veiligheidsmaatregelen na reeks incidenten in Venserpolder

In een reactie op een reeks verontrustende incidenten in de Charlotte Brontestraat in Venserpolder, heeft de gemeente besloten om een bewakingscamera te installeren. Deze maatregel komt na drie ernstige incidenten die zich in één week tijd hebben voorgedaan.

Chronologie van de incidenten

De eerste van de drie incidenten vond plaats op een maandagmiddag, toen een onbekende persoon een steen door het raam van een woning gooide. Kort daarna werd een fles, mogelijk gevuld met een brandbare vloeistof, naar de woning gegooid, maar deze bereikte de woning niet. In plaats daarvan explodeerde het voorwerp voor de woning, wat resulteerde in aanzienlijke schade.

De tweede gebeurtenis vond plaats op woensdag, net na middernacht. Een raam van de toegangshal van een gebouw werd ingegooid, gevolgd door een fles met een brandbare inhoud die in de hal explodeerde. Hoewel er niemand gewond raakte, was de schade aan het pand aanzienlijk.

Het derde incident vond plaats op donderdagmiddag, toen een brandbaar explosief in een woning werd gegooid terwijl er meerdere mensen aanwezig waren. Deze woning maakt deel uit van hetzelfde appartementencomplex als waar de eerdere incidenten plaatsvonden. De explosie veroorzaakte een hevige brand, waardoor de bewoners het pand moesten verlaten. Enkele van hen werden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De schade aan de woning was aanzienlijk.

Oproep tot getuigen

De politie vermoedt dat deze drie incidenten met elkaar verband houden en roept getuigen op om zich te melden. Iedereen die iets verdachts heeft gezien of informatie heeft over wie verantwoordelijk kan zijn voor deze incidenten, wordt aangemoedigd om contact op te nemen met de politie.

Als onderdeel van de reactie op deze incidenten heeft de gemeente een bewakingscamera geïnstalleerd in de Charlotte Brontestraat. Deze camera zal ten minste tot 28 september blijven hangen, volgens een woordvoerder van de gemeente. Deze maatregel is bedoeld om de veiligheid in de buurt te verhogen en toekomstige incidenten te voorkomen.

Plaats een reactie