Verkeersbeperkingen op Sloterweg in Nieuw-West vanaf september

Vanaf 1 september zullen automobilisten die de Sloterweg in Nieuw-West als doorgaande route gebruiken, beboet worden. Hoewel de verkeersbeperking, ook wel bekend als de ‘knip’, al sinds 1 juli van kracht is, zijn er tot nu toe alleen waarschuwingsbrieven uitgedeeld.

De ‘knip’ bij Ditlaar

Deze specifieke knip bevindt zich bij Ditlaar. In tegenstelling tot de tijdelijke knip op de Weesperstraat, is er geen fysieke barrière zoals slagbomen. In plaats daarvan zijn er verkeersborden geplaatst en is er een kentekencamera geïnstalleerd. De maatregel is genomen na klachten over de veiligheid vanwege sluipverkeer.

Uitzonderingen voor buurtbewoners en ondernemers

Hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was om uitzonderingen te maken voor buurtbewoners en ondernemers, is dit nog niet gelukt vanwege problemen met de uitvoerbaarheid en betrouwbaarheid. Daarom zullen ook zij vanaf september beboet worden als ze de Sloterweg bij Ditlaar gebruiken.

De gemeente heeft op haar website aangegeven dat bewoners en ondernemers naar verwachting in september een ontheffing kunnen aanvragen. Het is echter nog onduidelijk of dit nog steeds het geval is, aangezien er in een recente Facebookpost over de boetes niet over de ontheffingen werd gesproken.

Extra knip vanaf november

Vanaf november zal er een extra knip worden toegevoegd rond de Sloterweg. Dit betekent dat ook de Laan van Vlaanderen en de Plesmanlaan niet langer toegankelijk zullen zijn voor doorgaand verkeer.

Plaats een reactie