Verkeerschaos op de noordelijke ring door vrachtwagenongeval

De ochtendspits op het noordelijke deel van de ringweg is vandaag ernstig verstoord door een ongeval met een vrachtwagen. De vrachtwagen kwam in botsing met een personenauto, waardoor drie van de vier rijstroken zijn afgesloten. Het incident heeft geleid tot een aanzienlijke file en vertragingen voor de forenzen.

File en vertragingen

Rond 08.45 uur was de file bijna een uur lang op het gedeelte van de A10. Slechts één rijstrook is open voor verkeer, waarbij voertuigen voorzichtig langs de plaats van het ongeval moeten manoeuvreren. Het is nog onduidelijk of er gewonden zijn gevallen bij de botsing en hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de noordelijke ring richting Zaandam te vermijden. Het omrijden kan het beste via de westkant van de A10. Het is nog onduidelijk hoe lang de verkeersbelemmering zal duren.

Onderzoek en berging

De politie is momenteel bezig met een onderzoek op de plaats van het ongeval. Pas na afronding van dit onderzoek kunnen de betrokken voertuigen worden geborgen. Dit betekent dat de verkeershinder nog enige tijd kan aanhouden. Weggebruikers worden geadviseerd om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en indien mogelijk hun reis uit te stellen of een alternatieve route te kiezen.

Plaats een reactie