Verkeersdrempels voor veiligheid op Jan van Galenstraat

Stadsdeel West in Amsterdam neemt maatregelen om de veiligheid op de Jan van Galenstraat te verbeteren. Na jarenlange klachten van buurtbewoners over de hoge snelheden van automobilisten, worden er verkeersdrempels geplaatst bij de gevaarlijke oversteekplaats nabij het Hugo de Grootplein.

Veiligheidsmaatregelen na tragisch ongeval

De roep om veiligheidsmaatregelen werd luider na een tragisch ongeval eind vorig jaar. Een twintigjarige scooterrijder werd toen doodgereden door een automobilist die met 119 kilometer per uur over de straat raasde, terwijl de maximumsnelheid 50 kilometer per uur is. Het Openbaar Ministerie heeft tegen de 25-jarige man een celstraf van zes jaar geëist.

De buurtbewoners startten een actie voor de komst van een zebrapad en verkeersdrempels. “We willen drempels om de snelheidsduivels af te remmen en een zebrapad om de mensen die vanaf de brug komen, veilig over te laten steken”, zei een van de initiatiefnemers in maart.

Geen zebrapad, wel verkeersdrempels

Hoewel het gewenste zebrapad er niet komt, worden er wel verkeersdrempels geplaatst. Deze maatregel, samen met extra zwerfkeien in de berm om te voorkomen dat automobilisten de drempels ontwijken, wordt vanaf volgende week geïmplementeerd. Ook worden er waarschuwingsborden en extra markeringen op de weg aangebracht.

Een woordvoerder van het stadsdeel legt uit dat een zorgvuldig onderzoek heeft uitgewezen dat een zebrapad juist onveilig zou zijn. “De oversteek ligt in een bocht. Een zebrapad zou daarom, in combinatie met de hellingsgraad vanaf de brug, slecht zichtbaar zijn”, aldus de woordvoerder.

Planning

De verkeersdrempels worden op 12 en 13 juli aangelegd. Met deze maatregelen hoopt Stadsdeel West de veiligheid op de Jan van Galenstraat te verbeteren en toekomstige ongevallen te voorkomen.

Plaats een reactie