Verkeerswethouder bezoekt knip Weesperstraat na twee weken

De knip op de Weesperstraat in Amsterdam is nu twee weken geleden ingevoerd en heeft veel emoties losgemaakt. Verkeerswethouder Melanie van der Horst nam een kijkje om te zien hoe het nu met de doorstroming van het verkeer gaat.

Wennen aan de verkeerssituatie

Van der Horst constateert dat het verkeer door de stoplichten stilstaat, maar dat het verder enigszins doorstroomt in de spits. De drukte op de wegen waar je nog wel mag rijden, zorgt voor de grootste frustratie. De wethouder zegt dat de eerste twee weken altijd een periode van wennen zijn en dat deze week de gewenning zichtbaar zou moeten worden. Automobilisten en bewoners van de Kattenburgerstraat snakken naar een oplossing voor de drukte.

Gesprek met bewoners en spoeddebat

Morgen staat er een gesprek gepland met de Kattenburgers en de wethouder om te praten over een oplossing voor de drukte. Een meerderheid van de oppositie vindt dat de overlast van de knip voor de Amsterdammers te groot is en hebben een spoeddebat aangevraagd. Zij willen dat de proef zo snel mogelijk gestopt wordt. De wethouder is echter niet bereid om nu met de proef te stoppen en zegt dat de informatie uit de proef nodig is. Het spoeddebat vindt aanstaande woensdag plaats.

Drukke avondspits

Vanochtend reed het verkeer op de omleidingsroutes enigszins door, maar tijdens de avondspits waren er alsnog lange rijen met auto’s. Het lijkt erop dat het verkeer na twee weken nog niet gewend is aan de knip. De gemeente zal conclusies trekken op basis van data van de laatste twee weken van de proef.

Plaats een reactie