Verontruste bewoners Nieuw-West pleiten voor verkeersveiligheid

Een groep bewoners van de Johan Huizingalaan en omliggende straten in Nieuw-West, Amsterdam, roept op tot actie tegen de onveilige verkeerssituaties en geluidsoverlast in hun buurt. Ze hopen dat de recente verlaging van de maximumsnelheid op veel stedelijke wegen van 50 naar 30 kilometer per uur ook in hun straat zal worden doorgevoerd. Om hun eis kracht bij te zetten, zijn ze een petitie gestart met de titel: “Het voelt soms als een racebaan.”

Verwarring over snelheidsbeperkingen

Ruben Woelders en Nina Schouten, bewoners van een zijstraat van de Johan Huizingalaan en ouders van een zes maanden oud dochtertje, waren aanvankelijk verheugd over de nieuwe snelheidsbeperkingen. “Toen we in de krant lazen over de nieuwe 30 km-regels in de stad, waren we erg blij”, zegt Nina. “We gingen er gewoon vanuit dat het ook voor deze straat zou gelden. Minder blij waren we toen we hoorden dat dit niet zo was.” Hun frustratie komt voornamelijk voort uit het feit dat ze de logica van de gemeente niet begrijpen.

Criteria voor 50-wegen

De gemeente heeft een aantal criteria vastgesteld om te bepalen welke wegen als 50-wegen worden aangemerkt. “De 50-wegen zijn bijvoorbeeld grote wegen met twee keer twee rijbanen in niet-stedelijke omgevingen, met vrijliggende fietspaden en waar weinig wordt overgestoken”, legt een woordvoerder van verkeerswethouder Melanie van der Horst uit.

Woelders betoogt echter dat een deel van de Johan Huizingalaan juist kenmerken van een typische 30 kilometerweg vertoont. “Het is een weg met twintig oversteekplaatsen, een rijbaan en parkeerplaatsen aan de kant”, zegt hij. Schouten voegt toe: “Veel tuinen in de zijstraatjes grenzen aan deze drukke weg, net als de winkels die hier gevestigd zijn en een school. Auto’s rijden hard en stoppen niet altijd voor het zebrapad.”

Tegenstand van automobilisten

Niet iedereen is het eens met de bewoners. Een automobilist reageert: “Dertig kilometer per uur hier slaat nergens op. Er zijn gescheiden rijbanen, aparte fietspaden. Dus geen risico om elkaar te kunnen raken. Dat is volgens mij de gedachte erachter.”

Herziening in de toekomst

De gemeente heeft aangegeven dat ze over een jaar opnieuw naar de snelheidsbepaling op deze locatie wil kijken, in overleg met het GVB en de nood- en hulpdiensten. “Het mag namelijk geen invloed hebben op de bereikbaarheid”, aldus de woordvoerder van de wethouder.

Plaats een reactie