Vroege ontruiming bij Ibis-hotel door brand

In de vroege ochtenduren van vandaag werden de gasten van het Ibis-hotel abrupt gewekt door een brandalarm. Een brand op de zesde verdieping van het gebouw zorgde ervoor dat een deel van het hotel rond 7.30 uur ontruimd moest worden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Brand in meterkast veroorzaakt rookontwikkeling

De brand ontstond in een meterkast op de zesde verdieping, wat leidde tot aanzienlijke rookontwikkeling. Gasten die op de zevende verdieping verbleven, merkten de brandlucht op en sloegen alarm bij de brandweer. De snelle reactie van deze gasten heeft mogelijk erger voorkomen.

Brandweer snel ter plaatse

De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand tijdig onder controle krijgen. Inmiddels is de brand geblust en heeft de brandweer het gebouw verlaten. De gasten die vanwege de brand het gebouw moesten verlaten, zijn tijdelijk ondergebracht in het nabijgelegen Victoriahotel.

Onzekerheid over terugkeer

Het is momenteel nog onduidelijk wanneer de gasten kunnen terugkeren naar het Ibis-hotel. De brand heeft mogelijk schade veroorzaakt aan de structuur van het gebouw, wat eerst grondig geïnspecteerd moet worden voordat de gasten veilig kunnen terugkeren. De hotelmanagement werkt nauw samen met de brandweer en bouwinspecteurs om de veiligheid van het gebouw te garanderen.

Hoewel de situatie ongetwijfeld stressvol is voor de gasten, is het bemoedigend dat er geen gewonden zijn gevallen en dat de brand snel onder controle was. Het incident benadrukt het belang van brandveiligheidsmaatregelen en snelle reacties in dergelijke situaties.

Plaats een reactie