Weekendafsluiting A10 Zuid door werkzaamheden station Zuid

De A10 Zuid zal vanaf komende vrijdagavond tot maandagochtend in de richting van Schiphol gesloten zijn. Dit is het gevolg van de voortdurende werkzaamheden aan station Zuid. Reizigers worden geadviseerd om rekening te houden met extra reistijd en omleidingen via de A9 of de A10 Noord.

Werkzaamheden aan station Zuid

Deze afsluiting is de tweede in een reeks geplande weekendafsluitingen van de A10 Zuid, noodzakelijk voor de uitbreiding en verbetering van station Zuid. De bestaande Minervapassage wordt verbreed en verhoogd om meer ruimte te creëren voor reizigers. Bovendien wordt er een geheel nieuwe passage, de Brittenpassage, aangelegd. Dit weekend staat in het teken van het plaatsen van de damwanden voor deze nieuwe passage, waarvoor hijskranen op de A10 moeten worden geplaatst.

Project Zuidasdok

Deze werkzaamheden maken deel uit van het grotere project Zuidasdok. Dit project omvat niet alleen de verbetering van station Zuid, maar ook de verbreding van de A10 Zuid en het gedeeltelijk ondergronds brengen van deze snelweg. Het doel is om de bereikbaarheid en doorstroming in het gebied te verbeteren.

Hinder voor openbaar vervoer

Naast automobilisten, zullen ook reizigers van het openbaar vervoer hinder ondervinden van de werkzaamheden. Er zullen minder metro’s rijden vanwege een gesloten spoor en de stationsdoorgang zal af en toe worden afgesloten vanwege de hijskranen. Reizigers worden aangeraden om hun reis goed te plannen en rekening te houden met mogelijke vertragingen.

Plaats een reactie