Weekendwerkzaamheden Zuidasdok beïnvloeden metroverkeer

De Amsterdamse metrolijnen 51 en 53 zullen dit weekend niet rijden vanwege geplande werkzaamheden aan het Zuidasdok rondom station Zuid. Metro 50 zal een aangepaste route volgen, terwijl metro 52 en 54 hun normale routes blijven rijden.

Beperkte metrocapaciteit

Door de bouwwerkzaamheden bij station Zuid is er dit weekend slechts één spoor beschikbaar voor metroverkeer. Als gevolg hiervan heeft het GVB besloten om de diensten van lijn 51 en 53 te schrappen en lijn 50 een aangepaste route te laten rijden tussen Isolatorweg en Gaasperplas.

Reizigers die richting het Centraal Station willen reizen, kunnen overstappen op lijn 54 bij station Van der Madeweg. Deze lijn, evenals lijn 52 (Noord-Zuidlijn), blijft de gebruikelijke route volgen. De omleidingen en dienstwijzigingen blijven het hele weekend van kracht.

Zuidasdok project

De wijzigingen in de dienstregeling zijn het gevolg van de voortdurende werkzaamheden aan het Zuidasdok project rondom station Zuid. Dit is een gezamenlijk project van de gemeente en het Rijk, waarbij onder andere de A10 wordt ondertunneld en station Zuid een grondige renovatie ondergaat. Het project is naar verwachting in 2036 volledig voltooid.

Invloed op autoverkeer

De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor het autoverkeer. De A10 Zuid richting Schiphol is het hele weekend afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de A9 of de A10 Noord vanaf knooppunt Amstel. Automobilisten moeten rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Plaats een reactie