Werelds grootste gymfestival in volle gang

Deze week is de stad het toneel van het grootste gymfestival ter wereld, waar salto’s, spagaten en backflips de norm zijn. Het evenement, dat elke vier jaar plaatsvindt, trekt bijna 20.000 bezoekers en is een waar spektakel van shows en workshops.

Internationale deelnemers

De World Gymnaestrada, zoals het evenement officieel heet, vindt plaats in het Olympisch Stadion en de RAI Amsterdam. Met 19.000 deelnemers uit 60 verschillende landen is het een ware smeltkroes van culturen en talenten. “Het is een unieke ervaring”, zegt een deelnemer. “Het is geweldig om met zoveel verschillende landen samen te zijn en samen te werken. We delen een slaapzaal met de Fransen, wat erg leuk is.” Naast sportzalen worden ook scholen gebruikt als tijdelijke accommodatie.

Geen competitie, alleen plezier

Wat dit evenement onderscheidt van andere, is het ontbreken van een wedstrijdelement. “Dat is het mooiste van alles. Er is geen winnaar. Iedereen is een winnaar”, zegt Manon Crijns, voorzitter van de World Gymnaestrada. In de RAI is er elk kwartier een nieuwe show te zien. Volgens Crijns draait het deze week allemaal om ‘laten zien wat je kunt, plezier hebben en vooral jezelf verbazen bij andere optredens’.

Bezoek de shows

Het evenement loopt nog tot en met zaterdag 5 augustus. Het bijwonen van de shows kost tussen de 8,50 en 41 euro. Mis deze kans niet om getuige te zijn van het grootste gymfestival ter wereld en laat je verbazen door de indrukwekkende vaardigheden en het enthousiasme van de deelnemers.

Plaats een reactie