Werkzaamheden A10 Noord geen reden om proef met knips te pauzeren

Wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) ziet geen reden om de proef met de knips te pauzeren vanwege de komende werkzaamheden aan de A10 Noord en de huidige files. Dit schrijft ze in een brief aan de gemeenteraad. De binnenring van de A10 Noord is vanaf vrijdagavond 23 juni 23.00 uur tot maandag 26 juni 05:00 uur afgesloten vanwege het aanbrengen van stiller asfalt. Volgens Van der Horst is er altijd een alternatieve route via de A10 mogelijk, omdat de weg niet in beide richtingen dicht is.

Mogelijk tijdelijk openen slagbomen

Van der Horst sluit niet uit dat de slagbomen, net als op vrijdagavond 16 juni, tijdelijk open gaan. Het projectteam staat tijdens de werkzaamheden in rechtstreeks contact met Rijkswaterstaat. Als de werkzaamheden op de A10 leiden tot onveilige situaties op de A10 en de toe- en afritten, zullen de slagbomen volgens protocol worden geopend om de druk op de A10 te verminderen.

Hinder en verbeterde leefbaarheid

De wethouder erkent dat de proef hinder oplevert voor sommige bewoners, ondernemers en bezoekers. Ze stelt echter ook dat de leefbaarheid en veiligheid op de Weesperstraat en de direct aangrenzende straten direct verbeteren door de pilot. Verkeersregelaars hebben te maken gehad met agressief en gefrustreerd gedrag, en er zijn gevallen van vernieling van slagbomen gemeld.

Geen uitzonderingen, wel maatwerk

Op dit moment worden er geen uitzonderingen meer gemaakt, behalve voor het openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten, kleine veegwagens en kleine vrachtwagens van stadsreiniging. Van der Horst heeft wel gesproken met het aanvullend openbaar vervoer (RMC) en leerlingenvervoer (Munckhof) en zal op basis van hun gegevens maatwerk toepassen waar dat noodzakelijk is gedurende de pilot. Volgende week informeert ze de gemeenteraad hier verder over.

Plaats een reactie