Werkzaamheden aan A10 Noord: stiller asfalt en omleidingen

De komende twee weekenden zal Rijkswaterstaat werkzaamheden uitvoeren op de ringweg A10 Noord. Door stormschade zijn delen van de geluidsschermen verwijderd en daarom krijgt de weg een laag extra stil asfalt. Dit zal zorgen voor minder geluidsoverlast voor omwonenden. Echter, de werkzaamheden zullen ook leiden tot omleidingen en tijdelijke afsluitingen van delen van de ringweg.

Werkzaamheden en afsluitingen

Van vrijdagavond 23 juni tot maandagochtend 26 juni is het stuk tussen Coenplein (S118) en Watergraafsmeer (S113) richting Amersfoort/Utrecht aan de beurt. Dit is de binnenring, de weg aan de Amsterdamse kant. Het verkeer rijdt een rondje ring om verslag te doen. Het weekend daarop, van 30 juni tot 3 juli, zijn de werkzaamheden aan de buitenring gepland.

Omgevingsmanager Harold Hansen legt uit waarom de afsluitingen nodig zijn: “Wij kunnen alleen maar asfalt draaien als er geen verkeer op zit. Dus op het moment dat wij de binnenring doen, sluiten wij die af en kan het verkeer langs de buitenring en het weekend erop doen wij het net andersom.”

Reacties van omwonenden

Niet iedereen in Noord is blij met het sluiten van een deel van de ringweg. “Voor mij betekent het veel file. Veel omleidingen. Weer heel lang in de rij staan.” Anderen zijn minder bezorgd en vinden het niet zo’n probleem. Zo vertelt een bewoner: “Voor mij maakt het niet uit, ik rijdt op mijn scootertje rond.” Een vrouw denkt dat de afsluiting juist goed zal zijn voor de omgeving: “Ik denk dat de mensen eromheen dit heel fijn gaan vinden.”

Omleidingen en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zijn er verschillende omleidingen van kracht. Verkeer vanuit Purmerend/Zaanstad richting Utrecht/Amersfoort wordt omgeleid via de Ring A10 West, Zuid en Oost. De op- en afritten naar Amsterdam-Noord, Landsmeer en Oostzaan blijven bereikbaar via de buitenring (richting Zaanstad) en binnenring (richting Utrecht/Amersfoort). IJburg en Zeeburg zijn bereikbaar via de afrit S114 van de buitenring en binnenring, en via de A1 afrit Diemen/Amsterdam-IJburg (2). Het verkeer moet omrijden via de ringweg A10.

Hoewel de werkzaamheden enige overlast kunnen veroorzaken, zal het uiteindelijke resultaat een stillere A10 Noord zijn, wat gunstig is voor de omwonenden en het milieu.

Plaats een reactie