Wethouder Pels uit kritiek op verhuurder Rappange

Onvrede over achterstallig onderhoud

Wethouder Zita Pels, verantwoordelijk voor Volkshuisvesting, heeft haar ongenoegen geuit over de handelswijze van verhuurder Rappange. Dit kwam naar voren in haar reactie op vragen van de PvdA betreffende het achterstallig onderhoud van woningen aan de Kramatweg in Oost.

“Als het binnen mijn macht lag, zou ik de panden direct onteigenen. Dit is een langlopende kwestie waar we als bestuur al eerder mee aan de slag zijn gegaan. Er zijn bestuurlijke gesprekken gevoerd, maar ik ben klaar met praten. We zien dat we steeds naar de rechter moeten stappen,” aldus Pels.

Geen ruimte meer voor ‘vriendelijk gesprek’

Volgens Pels is de tijd van een ‘vriendelijk gesprek’ met het makelaarsbedrijf nu voorbij. “Ik stel voor dat we stoppen met praten en serieus gaan kijken naar handhavingsmogelijkheden,” zei ze. Echter, de mogelijkheid om ‘verdergaand te kunnen handhaven’ heeft ze momenteel niet. Ze wil de komende tijd, als het nieuwe kabinet gevormd wordt, om nieuwe regelgeving vragen.

Langdurige klachten over huurwoningen

Er wordt al jaren geklaagd over de huurwoningen van Rappange aan de Kramatweg. Een paar weken geleden viel zelfs een baksteen van drie hoog naar beneden. Stichting !Woon ontvangt jaarlijks tientallen meldingen over de woningen.

De relatie tussen het makelaarsbedrijf en de gemeente is al jaren gespannen. Drie jaar geleden zegde Rappange een afspraak met toenmalig wethouder Wonen Laurens Ivens af omdat hij een ‘ongefundeerde mening’ in de media zou hebben geuit.

Plaats een reactie